Lite bakgrundshistoria

God Smak sedan 1886

Nära destilleriet finns fantastiska odlingar av fläder

Familjen Prinz började destillera 1886

i fyra generationer har familjen Prinz utvecklat Österrikes, idag, största familjeägda destilleri. Från början tillverkade man träfat, vilket gör att man än idag har en stor kunskap om vilka träslag som passar bäst till vilka råvaror. Man arbetar idag med att tillverka snaps och likör av naturliga råvaror - ett gediget hantverk i kombination med topmodern destillationsteknik.

Äpple, päron, plommon, hallon och björnbär, alla måste vara lagom mogna

Det började med en skidresa...

Under en semester i Alperna, närmare bestämt 2010, när OS i Vancouver pågick, blev vi en kväll bjudna på middag hos pensionens värd och värdinna, det var första steget på resan för Hults Dryck & Delikatess.

Till denna middag serverades en snaps, som var en av de godaste vi någonsin smakat. Snapsen, en “Prinz Hausschnaps” var gjord på några konstiga “Marillen”, vilket visade sig vara österrikiska namnet för aprikoser. Den smakade inte alls lika mycket alkohol som vanliga snapsar gjorda på olika sädesslag, utan hade en rundare och fylligare smak. Vi köpte med några flaskor hem insåg att de smakade lika bra i ett gråmulet Göteborg…

Några år och många turer senare med Systembolaget och olika myndigheter kunde vi den 2 juli 2012 lansera två favoriter en fatlagrad Williamspäronsnaps och en mild fläderlikör, två favoriter som står sig än idag.

Familjen Prinz förfader började först med tillverkning av träfat
Området precis där alperna börjar har några av Europas bästa fruktträdgårdar. Detta säkerställer att destilleriet har tillgång till närodlade råvaror. I enstaka fall söker man specifika råvaror från andra platser. Man har till exempel valt svenska blåbär som bas till den härliga blåbärslikören.

Bra råvaror, hantverk och högteknologi är alla viktiga förutsättningar:

 ”Det är ingen konst att göra dålig snaps på bra råvaror, men omöjligt att göra bra snaps utan bra råvaror!” 

Instagram

smakjakt
Sommerfeeling på smakjakt.se #fläder #rabarber #likör #prinzfeinbrennerei
smakjakt
Nu är det (snart) jul igen! Välkomna på klappjakt! Flytande presenter hittas på: www.smakjakt.se alt. direkt på Systembolaget https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=hults #Smakjakt #Prinz #prinzfeinbrennerei #hultsdd #rumcoconut #rumpear #rumorange #rabarberlikör #fläderlikör #julklapp #julmys #julbord #blåbär #hasselnöt #fatlagradsnaps #päronsnaps #aprikossnaps
smakjakt
Lite höstkänsla med Rum Chocolate, Rum Pear, Rum Coconut och Chokladpralinlikör. Läs mer på www.smakjakt.se #smakjakt #prinzfeinbrennerei #rumcocktails #likör
smakjakt
Tid för rabarber och bubbel! www.smakjakt.se #rabarberlikör #prinzfeinbrennerei #smakjakt #bubbel #cocktails #drinkar

Vårt löfte

Vi är ständigt på jakt efter nya goda, rena och naturliga smaker, både enskilda och i kombinationer, för att kunna erbjuda våra kunder både inspiration och nya smakupplevelser

Ulf & Magnus

Från sol till smak


Alla steg från blomma till färdig produkt måste tas med stor omsorg

Färska råvaror


Sluttningarna runt Bodensjön erbjuder massor med soltimmar, som omvandlas till härliga smaker

Skördetid


När råvarorna nått optimal mognad, skördas de med försiktighet. Skadad frukt förstörs snabbt.

Destillationsprocess


Processen övervakas noggrant och smakprov tas varannan minut för att avgöra när tappningen blir optimal. Kvalitetskontroller och mycket höga krav nivå på renhet är ett måste, då minsta orenhet kan förstöra de dyrabara dropparna. 

Fatlagring på ekfat, mullbärsträfat, kastanjefat och körbärsträfat

Från Färdiga produkter till smakupplevelse...

Ulf & Magnus

Vill du veta mer?

LÖWEN GIN
Väntelista 

Jag vill sätta upp mig på väntelista för att köpa en av de svenska premiärflaskorna med Gin från Löwendestilleriet

Nyhetsbrev

Vill du veta vad är på gång hos oss på smakjakt? Skicka oss ett mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. alt. följ Hults Dryck & Delikatess på facebook.

Du måste ha fyllt 25 för att gå vidare
Enligt svensk lag måste du ha fyllt 25 år för att kunna besöka denna sajten.